Min Inre Balans

Posted by Sofia Andersson on

För mig handlar hälsa så mycket om att hitta en balans i livet. Den magiska blandningen av allt som gör mig gott. Det är svårt att hitta dit, för mig kommer det nog att handla om att varje dag göra ett medvetet val, det är inte alltid något som kommer naturligt.
Våran vardag idag kantas av en enorm otålighet, ljud i olika former, springa till tunnelbanan trotts att nästa går om 4 minuter, den socialamedia stressen som för mig är otroligt svår att koppla bort. Det handlar om allt från att känna att jag bara MÅSTE köpa en viss produkt eller det där klädesplagget som den där bloggaren hade, till att känna sig skamsen över att ”karriären” inte gick lika spikrakt uppåt som för den där killen eller tjejen. Det är svårt att tampas med alla nya intryck varje dag och det är svårt att landa i och acceptera MITT liv som det är, stanna upp och njuta och inse att jag faktiskt inte behöver några fler saker, en ny lägenhet eller tjäna någon miljon, för det kommer inte att göra mig lyckligare. Jag är expert på att stressa mig in i ett nytt projekt utan att tänka mig för eller att säga saker som jag senare får ångra. Där har ni mina utmaningar, vilka är era?
Hur ska man då i samhället som det ser ut idag kunna hitta ett inre lugn och balans? När slutar man att fortsätta springa framåt, stannar upp och känner lycka i stunden? För mig hjälper det här att hitta mitt inre lugn.
  • Mat är något av en passion för mig, som bara växer sig starkare och starkare. Kruxet är att i denna heta passion lyckas välja bra och näringsrika produkter som faktiskt ger mer livskraft till min kropp än vad den tar ifrån mig. Det är SVÅRT! Men min filosofi är att försöka variera så mycket som möjligt, äta i alla regnbågens färger och i den mån det går inte tillaga sönder våra kära råvaror, försöka behålla vitaminerna och mineralerna i maten intakta så att dem kan få gå igenom hela tarmen och göra sitt underverk. Jag planerar för mig själv vad jag ska äta mellan måltiderna och ställer ett larm på mobilen för att inte glömma, om jag inte gör det så slinker det ner en bulle snabbare än min hjärna har hunnit reagera, sockret är kanske min största utmaning. Idag är det lättare än vad det tidigare varit att undvika det, men ack vilken kringelkrokväg det har varit för att komma hit. Jag tror dock inte på att utesluta någonting som jag faktiskt ända är så löjligt förtjust i (förbud ger motsatt effekt på mig) så jag tillåter mig själv att äta semlor, geléhjärtan, våfflor, mörk choklad osv.. men någon gång i veckan, inte mer. Däremellan ser jag till så att mina tarmbakterier är glada och nöjda. Det hjälper mig att hålla mig frisk, pigg och glad <3
 
  • Träning, åh det kommer i så många härliga former. Promenera i ett riktigt vinterlandskap ger mig så mycket. Frisk luft, ljus och närheten till naturen, det får det att pirra i kroppen av lycka. Förutom promenader och vandringar ute i det fria så förlägger jag min träning på gymmet Wörkout som relativt nyligen har öppnats av två fantastiska träninggurus Pischa Strindsted och Kalle Engström. Vi är ett superhärligt gäng som tränar tillsammans och med tiden har lärt känna varandra. Alla får vara med, ingen tror sig vara förmer än någon annan och det är helt enkelt en fröjd att få gå dit och träna. Det är mycket svett och skratt precis som det ska vara. Jag gjorde för ett tag sen ett beslut att helt avsluta mitt sats medlemskap och endast träna på Wörkout, grundargumentet var helt enkelt att jag kände att Pischa och Kalle verkligen engagerade sig i oss alla på sin studio, det finns ett engagemang och ett driv som bara kan komma från personer som verkligen verkligen älskar det dem gör (GUD vad inspirerande det är)! Jag tränar så mycket som min tid tillåter, dvs. 3-4 gånger i veckan, det om något gör mig till en gladare och piggare person och när det är som mörkast i vårat land så är det som får mig att hålla humöret uppe. Hur är din bästa träning?
  • Andas har inte varit min starka sida, periodvis tog det emot att ta djupa andetag, men med hjälp av Yogapractise och en meditationsgrupp som ses en gång i månaden så har jag faktiskt blivit bättre på det. Om jag känner att jag börjar stressa upp mig så stannar jag upp och tar några djupa andetag. Hmm inte alltid det mest självklara för mig, men jag försöker nöta in det och göra till en vana.
 
  • Familj och vänner är mitt viktigaste livselixir, utan dem skulle jag vara tom. Dem ger av sig själva när min egna glöd inte är lika stark som vanligt och bara finns där. För mig är det viktigt att känna att alla relationer ger lika mycket som dem tar. Det är en balans och det inte är inte alltid lätt att vara en bra vän, familjemedlem eller sambo. Jag tror att det är viktigt att försöka ha en öppen dialog med sig själv och runt omkring.
 
  • Naturen ger utan att förvänta sig mycket tillbaks annat än kärlek och omtanke. När jag är ledsen, har en period när jag är lite nere eller bara behöver samla energi, så är naturen den plats jag väljer att göra detta i. Jag tar en promenad, går ut och springer, simmar eller bara sätter mig på en sten om jag är nära havet så gärna där så jag kan känna saltlukten och höra vågorna. Jag vet inte riktigt vad det är men där känner jag mig aldrig ensam. Det är helande att vara ute i nature, dock måste jag tillägga att jag på senare år ägnat mindre tid ute, något som jag saknar och försöker få tillbaks på min vardagslista… Time to make a change!!
 
Vad hjälper er att få ordning och balans i livet?

IMG_1067

0 comments

Leave a comment