Rawfood snickers

Posted by Sofia Andersson on

En söndag i välmåendets tecken.

Att ta hand om sig själv och ge sig själv kärlek är så viktigt och vet du vad, du förtjänar det. Du är värd det. För mig är att inte planera någonting en helg att ta hand om mig, att inte ha några måsten utan att bara göra det jag känner för just i den stunden, det är lyxigt. Vill jag sova så sover jag, vill jag laga mat i 3 timmar så gör jag det eller om jag bara vill knata ner till fiket på hörnet och äta deras fantastiska kanelbulle så gör jag ta mig tusan det.

Idag gick jag och tränade efter att ha legat i sängen till kl 10 och ätit en sån där riktigt god och lugn långfrukost som hör helgerna till, efter det kom jag hem åt en massa kvarg med blodapelsin och åt en bit utav mina rawfoodsnickers som jag gjorde i förrgår (se recept nedan) Har skrubbat mig ordentligt ren i badet med mitt lilla hammamkit, ni vet så där så att det samlades vattenånga i hela lägenheten.. lite läsning och sen gjorde jag och min sambo en grym sallad till middag och nu sitter jag åter igen på soffan och funderar över om jag kommer in på utbildningen som jag sökt till hösten. Så himla skön dag och jag är lycklig!

Ta dig tiden att göra din grej och ta dig tiden att vara själv. För mig ger mig tystnaden utrymme för mina tankar att komma fram och få bearbetas, dem som är lätta att glömma bort i bruset av allt annat. Ha en fin måndag! Kram på er

Hittade det här fantastiska receptet när jag letade efter någonting som kan vara gott att ha till fikat men som ändå är relativt nyttigt. Tack Frida fridasbakblogg <3

Raw snickers bars, 12 st:

Botten:

 • 3 dl cashewnötter, naturella (jag bytte ut 2 dl av cashewnötterna mot mandlar :) ) 
 • 1 dl kokos
 • 8 färska dadlar, urkärnade
 • 1.5 msk raw agavesirap
 1. Mixa alla ingredienser i en matberedare.
 2. Tryck ut den smuliga degen i en bakpapperklädd limpform.
 3. Ställ in i frysen medan du gör kolan.

Kola:

 • 9 färska dadlar, urkärnade
 • 0.5 dl jordnötssmör
 • 0.25 dl mandelmjölk
 • 2 tsk raw agavesirap
 1. Mixa alla ingredienser i en matberedare.
 2. Smeten ska bli ganska tjock och lite rinnig – tillsätt mer mandelmjölk vid behov.
 3. Bred ut kolasmeten på botten och ställ tillbaka in i frysen medan du smälter choklad.

LRM_EXPORT_20180409_085813.jpg

Topping:

 • 1 dl jordnötter
 • 100 g mörk choklad
 1. Strö jordnötterna över kakan och tryck fast dem lite lätt.
 2. Smält chokladen på låg värme över vattenbad och bred den sedan över kakan.
 3. Låt stelna i kylskåpet innan du skär i bars.

LRM_EXPORT_20180409_085538.jpg

 

MUMS <3

 

 

0 comments

Leave a comment